Ja podeu demanar la guia en format paper i apuntar-vos a les sessions informatives online que des de la Federació Catalana de Carnissers Cansaladers Xarcuters hem organitzat.

En aquests darrers temps, els canvis normatius que han afectat al sector han estat constants i des de GremiCarn a través de la Fundació Oficis de la Carn hem treballat per obtenir una normativa actualitzada d’acord amb els principis de la legislació europea. Aquesta nova normativa, en el seu conjunt, no ha suposat grans canvis en relació a l’anterior, però ens ha permès enllestir, i posar a la vostra disposició properament un dels projectes més esperats: la nova Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per a Carnisseries, Cansaladeries i Xarcuteries. Aquest document, aprovat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha d’ajudar a tots els professionals de l’ofici a complir amb els requeriments de la normativa vigent en matèria d’implantació dels plans d’autocontrol segons el sistema APPCC, que és obligatori per a tots els establiments.

La guia, entre d’altres, proporciona informació sobre les pràctiques correctes d’higiene, com ara la manipulació i el control de la qualitat dels productes càrnics, la neteja i desinfecció dels equips i les instal·lacions, el control dels al·lèrgens o la gestió dels residus.

Després d’anys de reivindicacions i de treball, hem aconseguit un document que és referència obligada per a totes les parts implicades en la seguretat alimentària: inspectors, productors i comercialitzadors. Totes aquelles persones que vulguin la guia en paper (preu: 15€ + despeses d’enviament) poden demanar-la a través del formulari que trobareu al final d’aquesta notícia. Pròximament us farem arribar la guia en format pdf.

Sessió informativa

El pròxim divendres 19 de maig a les 13:30h. i el dilluns 22 de maig a les 15:30h., des de la Federació Catalana de Carnissers Cansaladers Xarcuters celebrarem sessions informatives online sobre la Guia de Pràctiques Correctes d’Higiene per a Carnisseries, Cansaladeries i Xarcuteries amb l’objectiu d’explicar-vos en profunditat el seu contingut i com aplicar-lo als vostres establiments.

Ambdues seran presentades per la subdirectora general de seguretat alimentària Carme Chacón i per Pròsper Puig, president de GremiCarn, serà impartida per María Martínez, responsable de qualitat i seguretat alimentària i per Josep Dolcet, veterinari.

Les sessions us permetran conèixer les pràctiques d’higiene necessàries per a garantir la seguretat alimentària dels vostres establiments a partir de l’aplicació del sistema d’anàlisi de perills i punts crítics de control (APPCC).

Font: Gremicarn