Alemanya declara un focus de PPA en porcs domèstics a només 7 km de França

La pesta porcina africana (PPA) segueix el seu avançament sense treva a Alemanya, on els Serveis Veterinaris Oficials (SVO) alemanys ha confirmat un cas de PPA en porc domèstic en una granja de 35 animals, situada al municipi de Forchheim a l’Estat Federal de Baden-Württemberg, al suroest del territori alemany i, el que és més preocupat pel sector porcí català i espanyol, és que aquest nou focus es troba a només 7 quilòmetres de la frontera amb França, segons ha detallat el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) espanyol en una nota de premsa.

Es tracta del primer cas de la malaltia en aquest estat federal. La localització d’aquest nou cas suposa un altre salt de la malaltia, de 500 km, respecte als tres estats alemanys (Brandeburg, Mecklemburg-Pomerània Occidental i Saxònia) en què la PPA s’havia detectat fins ara, majoritàriament en porcs senglars, ja en prop de 4.000, dada que també s’acaba de conèixer aquesta setmana. En el porc domèstic s’han confirmat únicament 5 focs, 3 d’ells a Brandeburg, 1 a Mecklemburg-Pomerània Occidental i, ara, aquest últim de Baden-Württemberg.

Conscient de la rellevància i cada vegada major proximitat de la PPA a territori espanyol, el MAPA ha emès una nota de premsa amb informació detallada sobre aquest tema en la qual afirma el següent: “Aquest nou salt a llarga distància demostra de nou la capacitat de disseminació del virus de la PPA, podent afectar zones fins ara considerades lliures de la malaltia com Espanya”.

El Ministeri Federal d’Alimentació i Agricultura (BMEL) alemany ha informat d’aquest nou avançament de la PPA en el territori alemany, a través d’un comunicat. Per aturar-lo, ha detallat que s’ha procedit al sacrifici de tots els animals de la granja afectada i que les autoritats locals alemanyes han actuat de forma adequada i ràpida, declarant una zona d’exclusió o protecció i una de vigilància al voltant de la granja afectada, un factor molt important per a les empreses, segons informen l’agència Reuters i altres mitjans estrangers.

Consulta aquí la nota de premsa del MAPA sobre el nou focus de PPA a Alemanya

Font: Porcat