Entre les diferents entitats que s’han reunit per tractar aquesta problemàtica hi ha la Federació Catalana de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters, representada pel castellarenc Antonio Gálvez, gerent de Cárnicas Merche

Els Gremis del comerç d’alimentació al detall, han instat a les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics, i han alertat del risc accelerat de la desaparició del comerç de proximitat. Entre les diferents entitats que s’han reunit per tractar aquesta problemàtica hi ha la Federació Catalana de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters, representada pel castellarenc Antonio Gálvez, gerent de Cárnicas Merche.

Els Gremis constaten que  el context actual de la greu situació econòmica està provocada, entre d’altres, per la sostinguda i desbocada pujada de tots els costos energètics, necessaris, per l’elaboració i comercialització dels aliments.
Els gremis denuncien que una mesura com l’anunciada de topar els preus no és cap solució sinó que, al contrari, pot tenir efectes negatius sobre la producció i la competència. També són contraris a la proposta de la cistella de productes bàsics a preus reduïts a les grans superfícies, que només beneficiarà als grans operadors en perjudici del petit comerç.

Font: l’actual.cat