El manual es publica ara en la seva versió completa, amb més de 100 pàgines d’informació

Inclou una definició consensuada de les propietats sensorials d’aquests productes carnis, així com una metodologia estandarditzada per avaluar-les

Ja podeu veure o descarregar el Manual d’avaluació sensorial de pernil i espatlla curats, ara en la seva versió ampliada, amb més de 100 pàgines d’informació. Aquesta guia vol esdevenir una eina d’utilitat per als professionals del sector (tècnics, industrials, legisladors, científics, gastrònoms, experts en tall…), així com per a tots els amants de la cultura del pernil en general.

Hi podreu trobar una definició consensuada de les propietats sensorials del pernil i l’espatlla curats, i també una metodologia estandarditzada per avaluar-les, per així disposar d’unes directrius senzilles i a la vegada eficients per dur a terme l’avaluació sensorial d’aquests productes carnis.

El manual adapta les diferents formes de realitzar una caracterització sensorial als diferents tipus de tall, presentació i consum. La idea és harmonitzar criteris i obtenir una avaluació objectiva de les característiques sensorials d’aquests productes.

El 2011, amb el suport de l’INIA i la col·laboració de l’IRTA, ja es va publicar una primera proposta de guia per a l’avaluació sensorial del pernil provinent de porc de capa blanca. El nou manual n’és una versió revisada i ampliada, i l’han elaborat investigadors del programa de Qualitat i tecnologia alimentàries de l’IRTA per encàrrec del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació de l’estat Espanyol (MAPA), amb la col·laboració de científics d’altres instituts de recerca, tècnics d’empreses i experts del sector del pernil curat.

Podeu descarregar el document clicant aquí

FONT: IRTA