La Comissió Europea (CE) llança la consulta pública relativa a la revisió de la legislació de materials en contacte amb els aliments

Seguretat alimentària i salut pública

Tenint en compte el resultat d’aquestes consultes, es pretén millorar la seguretat alimentària i la salut pública, donar suport a l’ús de solucions d’envasament innovadores i sostenibles que utilitzin materials ecològics, reutilitzables i reciclables, i contribuir a la reducció dels residus alimentaris.
Aquestes accions es complementen amb altres estratègies clau implementades a nivell europeu, com ara el Pla d‟Acció per al‟Economia Circular i l‟Estratègia de Sostenibilitat de les Substàncies Químiques cap a un medi ambient lliure de tòxics.

Grup objectiu

El grup objectiu inclou fabricants, importadors, distribuïdors i altres empreses, incloses les PIMES, associacions de consumidors i industrials, organismes davaluació de la conformitat, organitzacions no governamentals, així com autoritats dels Estats membres, inclosos els organismes de control. És necessari tenir certa experiència i coneixements en l’àmbit normatiu dels materials en contacte amb aliments.

La ciutadania com a principals interessats

Destinades a la ciutadania: La CE ha formulat preguntes dirigides a tota la ciutadania com a persones consumidores d’aliments en envasos alimentaris i usuaris d’utensilis de cuina i vaixella com a plats, coberts, tasses i gots, paelles, recipients d’emmagatzematge, paper d’alumini i embolcalls de pel·lícula (films transparents), així com d’aparells com frigorífics i altres articles que poden entrar en contacte amb aliments (per exemple, tovallons). No cal cap coneixement dels materials en contacte amb els aliments (MCA) ni de la legislació.

La data límit per enviar comentaris és l’11 de gener del 2023.

Font: ioCárnicas