Un porc senglar mort a Suècia ha donat positiu en pesta porcina africana (PPA). Aquesta és la primera vegada que el mortal virus de la PPA aixeca el cap en aquest país, segons ha informat aquest dimecres l’Institut Veterinari de Suècia.

Les autoritats van dir que set senglars morts van ser trobats a Fagersta, a uns 125 quilòmetres al nord-oest d’Estocolm. S’estan realitzant més proves en aquests moments, ha informat l’Institut Veterinari en un comunicat. Les autoritats estan treballant intensament per localitzar, limitar i combatre la infecció. Es demana als productors de carn de porc que revisin els seus plans de bioseguretat i contactin amb un veterinari davant signes de malaltia o augment de la mortalitat.

“En l’actualitat, no sabem com va entrar la infecció, però és un salt de llargada des de la zona infectada més propera a Europa i, per tant, suposem que ha passat a través d’humans i no de senglars”, va dir l’Institut Veterinari en un article de Reuters.

Tot i que la PPA és inofensiva per als humans, és altament contagiosa i mortal en porcs domèstics i senglars. La devastació de la malaltia ha tingut un impacte significatiu en el mercat carni mundial.

La PPA es pot transmetre indirectament per materials, sabates, eines, pinsos o vehicles contaminats. En la carn crua i congelada, el virus de la PPA pot sobreviure durant molt de temps, va dir l’Institut Veterinari.

Un brot de pesta porcina africana ha obligat els criadors de porcs de Sèrbia, Bòsnia i Croàcia a sacrificar milers de porcs des de juny i està pressionant els governs perquè compensin els agricultors per les seves pèrdues, informa Reuters.

 

Font: Pork Business