És un dels productes bàsics de moltes dietes, per la qual cosa escollir quin té més qualitat és important

La carn és un dels aliments més consumits, ja que és un bàsic de qualsevol dieta. Evidentment, obviant aquelles persones que són vegetarianes o veganes. Comprar-ho és tan senzill com anar al nostre supermercat o carnisseria de confiança.

En aquest cas, toca parlar de la qualitat de la carn que venen les diferents cadenes de supermercats. Són una opció escollida per molts clients que prefereixen fer tota la compra a un mateix lloc. És més còmode i ràpid.

Però no tots els supermercats tenen la mateixa qualitat a la venda. Així ho ha demostrat l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) en un dels darrers estudis. S’hi ha analitzat la carn de 18 distribuïdores per esbrinar quina és la millor.

Catalunya al capdavant de la millor carn

Tinc una bona notícia per donar-te, i és que les millors posicions d’aquest rànquing són per a cadenes catalanes. Si resideixes a la zona on operen estàs d’enhorabona.

La primera posició és per al supermercat Esclat, amb una puntuació de 84 sobre 100. Amb un punt menys segueix la cadena a què pertany, Bon Preu, també catalana. En tots dos casos, la varietat de producte, la claredat a l’etiquetatge i el benestar animal han ajudat a aquest reconeixement.

Al tercer lloc trobem una altra cadena catalana, Bon Àrea. Només que comparteix aquesta posició amb Hipercor, ja que tots dos han obtingut la mateixa puntuació. Concretament, s’han col·locat en aquesta posició després de rebre una valoració de 79 sobre 100 punts.

També cal tenir en compte altres cadenes que hi ha a escala nacional que només tenen un punt menys. Amb una puntuació de 78 tenim Aldi, Consum, Supercor i El Corte Inglés. No queden tan mal puntuades perquè les persones que viuen fora de Catalunya no tinguin opcions.

Els supermercats que venen la millor carn, segons l’OCU

SUPERMERCAT PUNTUACIÓ (sobre 100)
1. Esclat 84 punts
2. Bon Preu 83 punts
3. Bon Àrea 79 punts
4. Hipercor 79 punts
5. Aldi 78 punts
6. Consum 78 punts
7. Supercor 78 punts
8. El Corte Inglés 78 punts

Aquests són els supermercats pitjor valorats

No tots els supermercats han rebut la mateixa bona valoració, encara que sí que és veritat que cap d’ells ha suspès. A la darrera posició ens trobem a la cadena Dia, que ha obtingut una puntuació de 59 punts. No tan lluny, només un punt per sobre, ens trobem Alcampo.

Aquests dos supermercats tenen en comú que la qualitat i la varietat de la carn no és la millor. Però sí que pots oferir competència a la resta gràcies als preus econòmics. I aquest aspecte és molt important.

A l’estudi també es tenien en compte els hàbits que tenien els consumidors. Aquests no busquen tant la qualitat, sinó un bon preu. Per això mateix, la carn que consumeixen no és la millor del mercat, però sí la que li surt millor de preu.

Font: e-noticies