Alimentades per actuacions rècord a Mèxic, Amèrica Central i Colòmbia, les exportacions de novembre de carn de porc nord-americana van assolir el valor més alt des de mitjans del 2021, segons dades publicades per l’USDA i recopilades per la Federació d’Exportació de Carn dels Estats Units (USMEF). Les exportacions nord-americanes de carn de boví es van desaccelerar al novembre, registrant el tercer valor més baix del 2023.

A falta d’un mes, les exportacions de carn de porc van batre nombrosos rècords anuals

Les exportacions de carn de porc de novembre van sumar 258.601 tones mètriques (mt), un 5% més que fa un any i la més alta en sis mesos. El valor de les exportacions va augmentar un 2%, fins als 737,4 milions de dòlars, el més alt des del maig del 2021 i el setè més alt de la història. El volum i el valor de novembre a Amèrica Central van ser rècord, mentre que el valor de les exportacions va assolir nous nivells a Mèxic i Colòmbia. Les exportacions de novembre també van augmentar significativament a Corea del Sud i Oceania.

De gener a novembre, les exportacions de carn de porc van ascendir a 2,64 milions de tones, un 8% més que fa un any, valorades en 7.39 milions de dòlars (un 5% més). Ja es van aconseguir rècords anuals a Mèxic, República Dominicana, Malàisia i Indonèsia, mentre que les exportacions a Centreamèrica estan a un ritme rècord. El valor d’exportació de carn de porc per cap sacrificat (63,12 dòlars) també va ser rècord fins al novembre.

“L’impuls per a les exportacions nord-americanes de carn de porc és notable i de base molt àmplia”, va dir el president i conseller delegat d’USMEF, Dan Halstrom. “Tot i que Mèxic representa gran part del creixement de les exportacions de l’any passat, hi ha històries d’èxit a tot l’hemisferi occidental i a tot el món. I l’any que ve també es presenta molt prometedor tant en mercats consolidats com emergents”.

Sòlida demanda de carn de boví nord-americana a l’hemisferi occidental, però amb dificultats a Àsia

Les exportacions de carn de boví van sumar 99.029 mt al novembre, un 14% menys que fa un any i el segon més baix de l’any, mentre que el valor va caure un 7%, fins als 786,2 milions de dòlars. Durant els primers 11 mesos de l’any, les exportacions de carn de boví es van situar un 13% per sota del ritme rècord del 2022, amb 1,18 milions de tones, mentre que el valor va disminuir un 17%, fins als 9.11 milions de dòlars. Les exportacions de carn de boví van augmentar any rere any a Mèxic, Amèrica Central, República Dominicana i Hong Kong, però van disminuir significativament a Corea del Sud, Japó i Xina. Les exportacions a Taiwan es van situar per sota dels nivells rècord del 2022, però no van disminuir tan bruscament com als mercats asiàtics més grans.

“Certament, hi ha punts brillants per a la carn de boví dels Estats Units, amb les exportacions repuntant a Mèxic i la demanda en diversos mercats de l’hemisferi occidental la més forta que hem vist en anys”, va dir Halstrom. “Però les condicions econòmiques dels nostres mercats asiàtics més grans i el fort repunt de la producció i les exportacions australianes han estat obstacles persistents durant l’últim any, cosa que el converteix en un fort contrast amb el tremend rendiment del 2022 per a les exportacions de carn de boví dels Estats Units. Malgrat aquests desafiaments, encara veiem una demanda sostinguda de carn refrigerada dels Estats Units, i els Estats Units segueixen sent el proveïdor dominant de carn de boví refrigerada que entra a Corea, Japó i Taiwan”.

Font: PorkBusiness